Centre d'Estudis DemogràficsCentre D'Estudis Demogràfics

Normal view MARC view ISBD view

Barcelona y Madrid : procesos urbanos y dinámicas sociales / Marta Domínguez Pérez, Cristina López Villanueva (coords.)

Contributor(s): Domínguez Pérez, Marta [ed.] | López Villanueva, Cristina [ed.].
Material type: materialTypeLabelBookPublisher: Madrid : Síntesis, DL 2015Description: 278 p. : gràf., taules, mapes ; 23 cm.ISBN: 9788490772256.Subject(s): Ordenació del territori | Política urbana | Desenvolupament social | Condicions socials | Urbanisme | Barcelona (Catalunya) | Madrid (Madrid)Materia (POPIN): DESARROLLO SOCIAL | URBANISMO | BARCELONA | MADRIDMatèria (POPIN): DESENVOLUPAMENT SOCIAL | URBANISME | BARCELONA | MADRIDSubject (POPIN): SOCIAL DEVELOPMENT | URBAN PLANNING | BARCELONA | MADRIDCDU: 316:711.4 Summary: Madrid i Barcelona constitueixen els dos majors espais urbans d'Espanya, alhora que els més importants; les seves respectives àrees d'expansió metropolitana representen el 24,5% de la població espanyola (cens 2011). Des de la dècada dels vuitanta tots dos espais han experimentat profundes transformacions territorials i socials que són el resultat dels canvis demogràfics, residencials, socioeconòmics, culturals o polítics, entre altres, que han operat en la societat espanyola i en el món global. Aquest llibre constitueix un punt de partida per donar compte de les transformacions en la morfologia urbana i social de les dues majors regions metropolitanes d'Espanya alhora que analitza similituds i particularitats experimentades en els processos de transformació urbana de Madrid i Barcelona. Quines són les seves dinàmiques urbanes ?, i les seves dinàmiques de mobilitat residencial ?, quines són els seus processos de suburbanització ?, com són els seus centres i les seves perifèries ?, quin ha estat l'impacte dels immigrants ?, quins processos socials han generat aquestes dinàmiques ?, quins són els sistemes d'accés a l'habitatge en un context de crisi immobiliària ?, són molt diferents les seves estructures socials o són similars ?, existeix segregació social i residencial i processos de vulnerabiliad? o com han incidit en el seu centre urbà les polítiques de màrqueting urbà? són, entre altres, qüestions que es resolen en aquesta obra.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Add tag(s)
Log in to add tags.
    average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current location Collection Call number Status Date due
Enquestes Enquestes Centre d'Estudis Demogràfics
Novetat Available

Entrada a destacar: Las migraciones residenciales en las regiones metropolitanas de Barcelona y Madrid por Isabel Pujadas Rúbies y Jordi Bayona i Carrasco

Conté referències bibliogràfiques

Madrid i Barcelona constitueixen els dos majors espais urbans d'Espanya, alhora que els més importants; les seves respectives àrees d'expansió metropolitana representen el 24,5% de la població espanyola (cens 2011). Des de la dècada dels vuitanta tots dos espais han experimentat profundes transformacions territorials i socials que són el resultat dels canvis demogràfics, residencials, socioeconòmics, culturals o polítics, entre altres, que han operat en la societat espanyola i en el món global. Aquest llibre constitueix un punt de partida per donar compte de les transformacions en la morfologia urbana i social de les dues majors regions metropolitanes d'Espanya alhora que analitza similituds i particularitats experimentades en els processos de transformació urbana de Madrid i Barcelona. Quines són les seves dinàmiques urbanes ?, i les seves dinàmiques de mobilitat residencial ?, quines són els seus processos de suburbanització ?, com són els seus centres i les seves perifèries ?, quin ha estat l'impacte dels immigrants ?, quins processos socials han generat aquestes dinàmiques ?, quins són els sistemes d'accés a l'habitatge en un context de crisi immobiliària ?, són molt diferents les seves estructures socials o són similars ?, existeix segregació social i residencial i processos de vulnerabiliad? o com han incidit en el seu centre urbà les polítiques de màrqueting urbà? són, entre altres, qüestions que es resolen en aquesta obra.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha